Ders Çalışırken Telefon Bağımlılığından Kurtulma Tavsiyeleri

Ders Çalışırken Telefon Bağımlılığından Kurtulma Tavsiyeleri PİKARE VİP Eğitim Kurumu rehberlik birimi sizler için tavsiyelerde bulunuyor

Sınava hazırlanırken en büyük sorunlardan biri telefondan kopamama problemi oluyor. Biraz telefona bakayım kafamı dağıtayım sosyal medyaya gireyim derken uzun bir süre telefon ile zaman geçiriyoruz ve çalıştığımız zaman ve verim azalıyor.

Bu zorlu alışkanlıktan kurtulduğunuzda sizde gerçekten derslere, hayallerinize tam anlamıyla motive olacağınızı düşünüyor ama bir türlü de  kendinizi telefonların, teknolojinin esiri olmuş bu halden kurtaramıyorsanız bu 4 maddeyle eski telefonları kullanmak zorunda kalmadan ya da telefonunuzu kırmadan ondan uzaklaşabilirsiniz.Bu 4 madde;

1) Kural 1: Sizde En Çok Bağımlılık Yaptığını Düşündüğünüz O Uygulamadan Kurtulun!

Uygulamaları aniden telefonunuzdan kaldırmak sizde büyük bir boşluk oluşturacağından onları geri yüklemek isteyebilirsiniz. En çok bağımlı olduğunuzu düşündüğünüz uygulamayı silerek işe başlamaya ne dersin? Bu sadece telefonunuzdaki uygulamalar da olmayabilir. Bilgisayar oyunlarıyla arası iyi olanlar da yine ilk olarak en sevdiği oyuna olan ilgisini azaltarak işe başlarsa, günün büyük kısmını kurtardığı için boş kalan zamanda gerek derslerine, gerek eksik konularına yoğunlaşabilir. Emin olun ilk 1 hafta, belki 1 ay çok zorlanacaksınız. Belli bir alışkanlığınızdan kopmuş olmak büyük bir boşluğa düşmenize sebep olacak fakat kısa zamanda bu alışkanlıklarınızın yerini yenileri muhakkak dolduracak. Yeni alışkanlıklarınızın aslında sizin hayatınızı ne kadar olumlu yönde etkilediğinin farkına varacaksınız. Bu konuda iradeli olmaya özen gösterin ve en önemlisi asla pes etmeyin!

2) Kural 2: En Çok Kullandığımız Uygulamayı Sildiğimize Göre Sırada Diğer Uygulamaların Bildirimlerini Kapatmak Var!

Uygulamalardan alınan bildirimler ders çalışırken dikkatimizi dağıtan en önemli durumların başında geliyor. Beynimizin konsantrasyon ve odaklanma birimleri bir işe en az 20-40 dakika dikkat verdiğimiz anda devreye girebiliyor. Odaklanmanın gerçekleşeceği kilit bir zaman diliminde karşı karşıya kaldığımız bildirim trafiği adapte olduğumuz konunun akış yönünü değiştiriyor. Çok geçmeden konuyu anlamadığımızı, soruları çözemediğimizi düşünüp masaları yavaşça terk ediyoruz. Yine çok zorlanacağımızda hem fikir olduğumuz bu konu belki bu sayılanlar içinde en dikkate alınması istenen konu… Hayallerimiz ne kadar büyükse fedakarlıklarımız da o kadar büyük olmalı diyoruz ve hemen ilk adımı atıyoruz.

 

3) Kural 3: Her Uygulamada Paylaşımlarınıza Bir Sene Ara Verin!

Sınav döneminde 2 sene sosyal medyaya ara vermiş biri olarak şunu söylemeliyim ki binlerce akımdan, komik paylaşımlardan ve gündem konularından uzak kalmama ihtimali çok düşük oluyor. Beynimiz yalnızca sınavla meşgul ve eksik olduğu birçok konuyu kapatma peşinde koşuyor. Alışkanlıklarımız yine bu dönemde de bizi kendine çekmeye çalışıyor ama hayallerimiz bir süre sonra terazide inanın daha ağır basıyor. Dediğimiz gibi ”Rota çizilmiş, hedefe emin adımlarla gidiliyorsa şartların çok önemi yoktur.” Küçük bir uzaklaşma tavsiyesi maddeye son verelim o zaman: Hayalini kurduğunuz fakültenin önünde çektireceğiniz güzel fotoğraflar, deli dolu paylaşımlar 1 sene uzağınızda…

4) Kural 4: Telefondan Uzaklaşmak Teknolojiden Yararlanmamak Demek Değildir!

İşimize yarayacak birçok ders notu, konu anlatımlı videolar, çıkmış sorular ve daha aklımıza gelebilecek bir dolu kaynak varken ve bu bilgilere en kolay yoldan yani telefonlarımızdan erişebiliyorken, onlardan yararlanmamak olmaz. Günün belirli saatlerinde anlamadığımız konular üzerinde dökümanlar bulabilir, kendimizi eksik hissettiğimiz konularda da ders videoları izleyebiliriz. Yorulduğumuz anlarda  motivasyon sayfalarında yapacağımız birkaç dakika gezinti bizi stresten uzaklaştıracaktır. Fakat yukarıdaki her maddede olduğu gibi, belirli bir saati aşmamak oldukça önemli…

 

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.