Aralıkta Çalışma Düzeni Nasıl Olmalı? Aralıkta TYT

Aralıkta Çalışma Düzeni Nasıl Olmalı? Aralıkta TYT PİKARE VİP Eğitim Kurumu rehberlik birimi sizler için anlatıyor.

Kasım ayı zihinsel kırılmaların yaşandığı, sınava dair korkunun yaşandığı dönemdir. Aralık ayı bu kritikliği belli eder. TYT de artık turunu bitir. Konuları anlayarak belki bir-iki-üç kere konu tekrarından sonra TYT artık aralıkta bitmiş olmalı. Soru bankalarını ötelemeyerek kolaydan orta seviyeye, ortadan da zor seviyeye geçerek soru çözümünü arttırmalısın. Kendimizi kandırmamalı ve kolay seviyeli sorulardan orta ve zor seviyeli sorulara geçmeliyiz. Test çözerken hangi teknik ile çözüyorsa gerçek sınavda aynı teknik ile çözülmesi çok önemlidir. Her testte veya sınavda farklı bir teknik kullanılmamalıdır. En iyi verim alınan teknikte sürekliliğinin rutinin sağlanması ve bu rutinin takip edilmesi çok önemlidir.

Soru çözerken en az 2 soru bankasından aynı anda soru çözümlerini götürmelisin ki birçok soru sayısı çözüp soru çeşidi görmüş olman için.

AYT ye gelecek olursak AYT çalışmalarına devam etmeliyiz. AYT de bazı konular belki üç-beş gün sürecek. Bazı konular zaman alabilir. ‘Neden konular ilerlemiyor’diye kendini strese sokmamalısın. Konularda ilerlemelisin. Bu dönemde örneğin mat1 den konu çalıştıktan sonra ardından mat2 den konu çalışılma şeklinde bir düzen yapabilirsin kendine. Çalışmaya devam etmelisin. Bu pandemi döneminde günlük her şey değişiyor. Gündemi takip etmek yerine şartlara ayak uydurmalıyız.

Haftada 1 TYT denemesi kesinlik haftalık rutinimiz haline gelmeli. Denemenin amacı deneme analizi yapmak ve konulardaki açığımızı görmektir. Bu yüzden deneme analizi yapılmalı. Haftalık eğer bir deneme rutininiz olursa mesela her haftanın başı pazartesi gibi , hem konulardaki eksiklerinizi görmeye yardımcı olur, hem de zaman yönetimini ele geçirmenize yardımcı olur kısaca önünüzü görmenize yardımcı olacaktır.

Son olarak da artık aralık ayına doğru konular birikiyor ve yetiştirememe gibi kaygılar yaşıyoruz, strese giriyoruz.  Bu süreçte psikolojimizi iyi tutmalıyız ve kendimize zaman ayırmalıyız, sevdiğimiz aktiviteler yapılabilir. Vaktimizi sadece bir yere yönlendirmek örneğin sadece ders çalışmak dışında başka bir aktivite yapmamak bizi mutsuz edip sınava olan motivemizi ve isteğimizi kırabilir. Bu yüzden sınava hazırlanırken yaşamı da dengede tutmak bizi motive edecek ve ders çalışma isteğimizi arttıracaktır. Ailemizle, arkadaşlarımızla vakit geçirmek, sevdiğimiz hobileri yapmak(gitar çalmak, müzik dinlemek, kitap okumak) derse olan adaptasyonumuzu daha güçlü kılacaktır.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.