2020 ALES 2 sınavı ertelendi mi? 2020 ALES-2 ne zaman yapılacak?

Corona virüsle mücadele kapsamında yeni alınan tedbirlere göre haftasonları sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu haftasonu yapılması planlanan ALES sınavı için adaylar sınavın ertelenip ertelenmediğini merak ediyor. Peki, 6 Aralık’ta ALES sınavı gerçekleşecek mi? İşte merak edilenler…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav takvimine göre bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan ALES 6 Aralık’ta yapılacaktı.

Ancak ÖSYM’nin internet sitesinden yayınladığı yeni duyuruya göre Covid-19 tedbirleri kapsamında bu hafta sonundan itibaren uygulanmaya başlanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle ALES dahil bazı sınavlar ileri bir tarihe ertelendi.

ÖSYM’nin sitesinden ALES hakkında yaptığı açıklama:

“Cumhurbaşkanlığımızın Covid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, Başkanlığımızca 2020 Yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilmiş olan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler, Kovid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak kararlar çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yeniden belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır”

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.