2022 Yılı itibari ile Soyu Tehlikede Olan Hayvanlar Hangileridir?

Dünya üzerinde yaşamın başlangıcından itibaren canlılar birçok farklı tehlikeyle karşılaşmışlardır. Bunlar dinozorları yok eden göktaşları, açlık, kimyasal ilaçlar ve çevre kirliliği gibi belli canlı tiplerinin soyunu tehlikeye atan belli başlı nedenlerdir.

Şu an içerisinde yaşadığımız dünyadaki canlıların birçoğunu tanıyor ve biliyoruz. Onları nelerin yok ettiğinin farkında olarak hareket ediyor, bu konuda bilinçli bir nesil olmak adına birçok farklı kampanya düzenliyoruz.

Tüm bu düzenlenen çalışmalar dışında soyu yıllardır tehlikede olan bazı hayvan türleri var. Bu hayvanların herhangi bir sebepten dolayı bile olsa avlanmaları kesinlikle yasak. Genellikle koruma altında yaşamlarını sürdüren türler. İnsanlardan kaynaklı herhangi bir sebepten dolayı soyları tehlikeye giren birkaç hayvanı gelin birlikte tanıyalım!

Macellan Pengueni

Küresel ısınmanın bir sonucu olarak soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Macellan Pengueni, yiyecek bulmak için çıktıkları uzun yolculuklarda sık sık diğer hayvanlar tarafından avlanmaktadır. Kutuplardaki kaçak avcılık, küresel ısınma, yetersiz besin gibi sebeplerle sayısı her geçen gün daha azalan bu penguen türü için hayvanseverler birçok farklı kampanya başlatmalarına rağmen birçoğu başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

Caretta Caretta

Soyu tehlikede olduğu için yıllardır korumaya alınan Caretta Caretta’ların en büyük düşmanı ışık kirliliğidir. Kumsala bırakılan yumurtalardan çıkan yavru caretta caretta’lar denize ulaşmak için çoğunlukla yakamozu kullanırlar. Fakat günümüzdeki şehir ışıklandırması maalesef denize oldukça yakın olduğu için bu şirin su kaplumbağaları şehir ışıklarına doğru yol almaya başlıyorlar. Çoğunlukla denize ulaşamadan ölen bu canlının soyunun devam etmesi adına yumurtadan çıkma sezonlarında çevrelerdeki tüm elektrik onların denize yol almalarını sağlamak adına kesilir.

Büyük Pandalar

Yaşam alanlarının yağmalanması ve yok edilmesi üzerine evsiz kalan pandalar maalesef hayatta kalmakta zorlanıyorlar. Dev Panda olarak da geçen büyük pandalar, bizim bildiğimiz küçük pandalara oranla oldukça iri boyutta ve sadece şeker kamışı ile beslenen bir türdür. Ana vatanları olan Çin’de tamamen koruma altına alınmalarına rağmen, doğal bir yaşam alanına sahip olmadıkları için sayıları her geçen gün daha da azalmaktadır.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.