Doktor olmak isteyen kişiler hangi özellikleri taşımalıdır?

“Doktor olmak isteyen kişiler hangi özellikleri taşımalıdır?” sorusu yerine başarılı bir doktor olmak isteyen kişilerin nasıl biri olması gerektiğine genel kaideler ile bakmak daha doğru olacaktır.

1- Çok okumak = Her gün yeni çalışmaların,yeni hastalıkların,yeni ilaçların keşfedildiği tıp dünyasında başarılı bir doktor olmak istiyorsanız her geçen gün daha çok okumalısınız.

2- Alçak gönüllü olmak = Başkalarına saygılı olun.Çok mükemmel olabilirsiniz ama unutmayın ki hastalar kendini beğenmiş doktorlardan nefret ederler ve ayrıca her ne kadar mükemmel de olsanız sizin bilmediğinizi bilen genç doktorlar olabilir. Veya karşınızdakinin sizden daha iyi bildiği bir konu muhakkak vardır.

3- Para herşey değildir = Siz bir doktorsunuz, sıradan bir iş yapmıyorsunuz.Siz insanları tedavi ediyorsunuz. İnsan ile ilgileniyorsunuz. Bir insan hayatını karşılayacak banknot yoktur.

4- Tutkulu olmak = Tutkunun sınırı yoktur.Öyle ki başarılarınızı yenilemek için tutkularınızı da yenilemelisiniz.

5- Detaylar = Detaylara dikkat edin. Vakalarınızda bazen gizli bir kelimeden veya saklı bir bulgudan tanınızı koyabilirsiniz

6- Sorumluluk = Yaptığın her işin sorumluluk bilincinde olun.Daha önce dediğimiz gibi siz sıradan bir iş yapmıyorsunuz

7-Konuşma becerisi = Bildiklerinizi karşınızdakinin anlayacağı tarzda ifade etmelisiniz. Eğer zamanınız varsa, konuşma becerileri kursuna da gidebilirsiniz. Böylelikle hastaya söylemek istediğiniz iyi veya kötü haber ve tavsiyeleri en doğru yolla iletebilirsiniz.

8-Zaman Tanzimi = İşinize, ailenize ve kendinize ayırdığınız zamanı doğru ayarlamalısınız. Siz bir makine değilsiniz. Eğlenerek yaşayın.

9-Sabırlı olmak = Acele etmeyin. Eğer gerçekten iyi bir doktorsanız,bir gün ünlü de olacaksınız başarılı da..

10-Reklam = Ve insanların sizi bulabilmesi için kendinizi tanıttıracak yeni yollar aramalısınız.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.