Beyin Küçülmesi Nedir?

Beyin Küçülmesi, genellikle yaşlılarda ortaya çıkan bir hastalık türüdür. Beyin Küçülmesi hastalığınız halk dilindeki ismi bunama, tıp da ise demans veya alzheimer adı verilen bir hastalıktır.

Bildiğiniz gibi beyin hücreleri yenilenemeyen hücre türlerinden biridir. Beyinde bulunan hücrelerin ölmesiyle birlikte beyin yavaş yavaş büzülmeye baslar ve küçülür. Beyin küçülmesinin sebep olduğu hastalıkların maalesef bir tedavi yöntemi yoktur. Bilim adamları  beyin küçülmesinin sebep olduğu hastalıkları engellemek için bazı çözümler üretme adına sürekli çalışma içerisindedirler. İnşallah kısa sürede çözüm üreteceklerdir.

Beyin Küçülmesinin olduğu hastalarda başlıca belirtiler Nelerdir?

  • Unutkanlık
  • Bellek kaybı (Hafıza Kaybı)
  • Edinilmiş becerileri yapmada güçlük çekme
  • İdrarını tutamama (İdrar Kaçırma)
  • Kişilik ve davranış değişiklikleri
  • Yön bulamama
  • Aritmetik işlemler yapamama (Toplama Çıkarma gibi…)
  • Dili kullanmada oluşan bozukluklar
  • Anlama bozuklukları
  • İçe kapanma
  • Canlı hayaller görme
1 Yorum
  1. omer gul says

    Merhaba herşeyden önce desteğinize ve cevaplarınıza hayatımın şu döneminde çok aşırı derecede ihtiyacım var. Ordu’da ikamet etmekteyiz ve 78 yaşında babam var. 16.08.2019 cuma günü babamın hafif ve arada meydana gelen baş ağrısı, halsizlik, sık uyku hali belirtilerinden dolayı hastane hastane dolaştık ve o akşam acile gittik belirtilerini giderebilmek için serum aldı ve eve gitti. Gözünü açamayacak kadar uyku hali devam ettiğinden dolayı tekrar acile gittik, mr ve beyin tomografisi çekindi. Beyninin küçüldüğü sağ ve sol kısmındaki boşluklarda kan dolduğu söylenildi. Beyin kanaması geçirmiş olduğunu anlamadık. 17.08.2019 cumartesi günü saat 10.30ta başlayıp 14.30 biten kapalı beyin ameliyatı geçirdi, başarılı bir ameliyattı. Yoğun bakımda kaldığı süreçte çekilen tomografiler temiz çıktı ve yarın 19.08. 2019 pazartesi günü yürütebileceklerini söylediler. Babamın bilinci, fiziksel gücü, konuşması, yemesi içmesi çok normal. Beyin küçülmesini araştırdığım zaman karşılığı olarak demans ve alzheimer olarak gördüm. Beyin gelişimini sağlayıp oluşmuş boşluk nasıl dolabilir ya da bu mümkün mü, hastaneden çıktıktan sonra nelere dikkat etmeliyiz, tekrar beyin kanaması yaşanır mı, yaşanırsa boşluklar dolana kadar nasıl anlayabiliriz, şuan babamın tüm faaliyetleri normalken beyin küçülmesi durumu alzheimer olmasını etkiler mi, gibi cevaplarını bilemediğim ve şimdilik aklıma gelen bu sorular var. Lütfen sizlerden sorularıma cevap alabilmeyi hatta daha fazla bilgi alabilmeyi istiyorum. Babam 78 yaşında olmasına rağmen beyin küçülmesi ve beyin kanaması dışında herhangi bir sağlık sorunu olmadığından dolayı eski sağlığına kavuşarak yaşlılığını geçirebilmesi için lütfen bize yardımcı olun bilgilendirerek. Saygılarımı sunuyorum.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.