Lazer Epilasyon İşlemi Nasıl Yapılır?

Lazer epilasyon işleminde lazer ışını gönderme yetisi bulunan bir cihaz vardır ve bu cihaz uzmanın kontrolünde, onun hareket kabiliyetinde kullanılarak istenmeyen tüylerin köklerine lazer ışığı, enerjisi gönderilir. Bu işlemde lazer ışını cildin üzerinden geçerek kıl kökünde bulunan foliküle işler, nüfus eder, onu tahrip eder. Bu ışınların kıl folikülüne verdiği yoğun ısı, onun hasar görmesine ve bir sonraki seansa kılların daha cansız çıkmasına ya da ilerleyen dönemde hiç kıl çıkmamasına yol açar.

LAZER EPİLASYON YÖNTEMİ NASIL YAPILIR?

Lazer uygulamadan önce kişinin tüylerinin jilet yardımı ile kısaltılması gerekir. Fakat ağda gibi kıl köklerini ekarte eden uygulamaların yapılmaması gerekir. Tüylerin boyu kısaltıldıktan sonra, uygulamanın yapılacağı bölgedeki kıl kökleri lazer cihazı ile taranmaktadır. Ancak uygulamaya başlamadan önce kişinin ten ve kıl rengine göre lazer değerlerinin ayarlanması gerekir. Bu evrede kişiye en uygun dozu belirlemek, işlemin başarısı için önemli bir noktadır

İşlemin yapılacağı bölgenin büyüklüğü de lazer epilasyon süresini etkilemektedir. Seanslar ortalama olarak 5 dakika ile 2 saat arasında sürmektedir. Bu süre uygulamanın yapılacağı bölgeye göre değişir. Lazer Epilasyon yöntemi genellikle 6 ile 8 seans arasında tamamlanmaktadır.

Kaynak Soğuk Lipoliz Kaynak
Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.