“İnsanlar Konuşa Konuşa Anlaşırlar.” Atasözüyle Ne Anlatılmak İstendiğini Paylaşalım.

Bu yazımızda ” “İnsanlar Konuşa Konuşa Anlaşırlar.” Atasözünün Ne Anlama Geldiğini Yorumlayalım. ” sorusunu cevaplamaya çalışacağız.

Atasözü bir milletin veya ırkın tecrübelerinin daha önce yaşanarak teyit edilmesi ile, kişiden kişiye göreceli olarak değişmeyen, olayın aslını, fiilini, anlatmak istediğini temsil eden cümlelerdir. Belirli bir yargıyı içeren atasözü kavramlarının kim tarafından ne zaman söylendiği ise meçhuldür. Bu sebeple kalıplaşmış halde bulunurlar. Hiçbir kelimesi yada yapısı değiştirilemez, asıl olarak kullanıldığı gibi eş anlamlı kelimeler ile dahi kullanılmazlar.

İnsanlar Konuşa Konuşa Anlaşırlar Atasözünün Anlamı : İnsanların medeni olarak konuşabilmesi sorunların çözülmesi, barış ve huzurun sağlanması, mutlulukların artması anlamına gelmektedir. Bu nedenle konuşmak erdemli bir hareket olarak değerlendirilmektedir. Medeni insanlar konuşarak hemen her sorunlarını çözebilir, mutluluklar yaşayabilir ve hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edebilirler. İnsanların bu özelliğe ve yeteneğe sahip olması hayatlarına devam etmeleri için önemli ve değerli bir kazançtır.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.