Denemede Neden Çözemiyorum Neden Olmuyor?

Denemede Neden Çözemiyorum? Deneme Sonuçların Neden Kötü Geliyor? sorularını PİKARE VİP Eğitim Kurumları rehberlik biriminden Merve EROĞLU sizler için yanıtlıyor.

“Denemede Neden Çözemiyorum Neden Olmuyor?” sorusunu  PİKARE VİP Eğitim Kurumları  rehberlik birimi sizler için yanıtlıyor.

Konu Eksiği:

Soruyu çözemememizin en önemli sebeplerinden biri çözemediğimiz sorunun konusunu çalışmamış olabilmemizdir. Bunun için deneme analizi yapılmalı, boş ve yanlış sorular üzerinde yoğunlaşıp hangi konularda eksik olduğumuz bulunmalıdır.

Süre Sorunu:

Rahat ev ortamında deneme çözmek bize zaman baskısı yapmaz. Böyle bir süre kavramının farkında olmalıyız ve bunu kabullenip deneme yaparken süre tutmalıyız. Hangi derste zaman sorunu yaşıyorsak örneğin; Türkçede zaman sıkıntısı yaşıyorsan Türkçe denemesi alıp pratik yapabilirsin. Kendini sürekli test etmelisin.

Soru Pratiği:

Konuyu çalıştıktan sonra çözdüğümüz kaynaktaki sorular daha kolay olabilir. Bu yüzden soru pratiği için en az 3 kaynak kullanılmalı, orta seviyeli sorularda görülmeli.

NOT  Deneme çözerken ‘gene yapamayacağım, olmayacak, yapamadım’ gibi düşünceler sadece kendine olan ön yargıların. Aslında deneme çözmedeki amaç zamanını yönetmek, konu eksiğini tamamlamak, sınav krizini çözmek. Mükemmel olmaya hemen çalışma, zamanla bu süreç seni geliştirecek.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.