Sayısal Öğrencilere Sınava Hazırlık Tavsiyeleri Ve Tüyolar

Sayısal Öğrencilere Sınav Hazırlıkta  PİKARE VİP Eğitim Kurumu rehberlik birimi sizler için tavsiye ve tüyolar veriyor

Sayısal dersler ve özellikle Matematik, Geometri ve Fizik okunarak yapılabilen; okunarak anlaşılabilen dersler değildir. Bu yüzden çalışma teknikleri, öğrenme teknikleri farklıdır.

Sayısal derslerde 2 şey önemlidir: Bilgi ve yaratıcılık

Sözelde bir sorunun cevabını bulmanın bir yolu varken Sayısalda bu yolların birden fazla olması demek. Önemli olanın sorulanı, sizden neyi istendiğini anlamak ve oraya doğru gidiş yollarından birini uygulamak demek, sonra uygulamayı öğrenmemiz demek ve bundan sonra çok uygulama yapmalıyız.

Konu çalışmak: Konuları sırayla çalışmak önemli çünkü sıralamanın bir sebebi var.Önceki konuyu pekiştirmeden sonraki konuya geçmeyin, yetiştirmeye kalktığınızda bu sefer her iki konudan soru kaçırırsınız.

Kitaptaki konuyu okuyun, en azından bu size aşinalık kazandıracak.

Video izlemek: Burada sadece ders videosu değil fizik, kimya gibi derslerden deneyleri izleyebilirsiniz. Gerçek hayata dökülen şeyler problemlerde rahat yapmanıza yardımcı olacaktır.

 – Not Çıkarmak: Sayısal derslerde not çıkarmanın özü şudur ki; formülleri ve nerede kullanıldığını yazın. Her harfin ne olduğunu yazın. Bilmeniz gereken önemli noktaları yazın.Sadece lazım olan yerleri yazın.

Soru çözmek:
Sorunun senden ne istediğini anladıktan sonra mümkünse kafandan, değilse aldığın notlardan, notlarda bulamadıysan kitaptan aradığımız bilgiyi buluyoruz ve sorunun altına yazıyoruz. Her şeyi yazdıktan sonra Şimdi sorunun verilerini de yaz kısaca henüz yazılı değilse ve yerine yerleştirip çöz.

 

 

 

 

GEOMETRİ, FİZİK VE KİMYA SORU TÜYOLARI

GEOMETRİ: Geometri sorusunu birden fazla baştan çizmeye hazır olun. Soruyu tükenmez kalemle çizin ve soru üstündeki oynamalarınızı kurşun kalemle yapın. Oradan dik indirdin olmadı; şuradan kenarortay çeksen? Bu buraya eşitse, bu açı da buna eşitse…

Ayrıca Geometri sorularını çözerken sorunun dibine gömülmeyin. Soruya uzaktan bakın, şekli inceleyin, verilenleri inceleyin. Geometri sorusunu dibinden bakarak çözemezsin. Soruyu evirip çevirin de… Düz bakınca görünmeyen eşitlik yan çevirince ayyuka çıkabilir.

 

FİZİK VE KİMYA:Kafanızdan deney yapın! Yapabildiğiniz kadarını yapın ve aklınızdan da canlandırın! İki dişlinin nasıl çalıştığını; bir makaraya ağırlık bağlayınca ne olduğunu; yoğunluğu farklı sıvıları üst üste ekleyince ne olduğunu… Bir insanın en fazla ne uzunlukta bir pipetle kola içebileceğini hesaplayın mesela! Gidin suyla oynayın, buzla oynayın, su kaynatın, anneniz yemek yaparken izleyin.. Unutmayın gerçek hayatta yapılan denemeler, örnekler akılda kalacak ve soruları çözmede  size yardımcı olacaktır.

 

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.