Tyt ye Hazırlıkta Günlük Rutin Oluşturmanın Sınavı Kazanmadaki Katkıları

Tyt ye Hazırlıkta Günlük Rutin Oluşturmanın Sınavı Kazanmadaki Katkıları PİKARE VİP Eğitim Kurumu rehberlik birimi sizler için açıklıyor

Rutin kelimesi her ne kadar sıkıcılığı çağrıştırsa da beyinde güven duygusunu oluşturur.Rutin gerçek potansiyelimizi gerçekleştirmemize yardımcı olur. Her gün düzenli olarak küçük de olsa bir şeyler yapmak, uzun vadede size büyük bir ivme kazandırır. Bir rutini takip etmek stresimi azaltacaktır çünkü her şeye hakim olmak, ne yaptığımızı bilmek bizi güçlü kılar. Belli başlı rutinler;

Günlük Program: Önceden yapılmış olan ders programı sizi kararsızlıktan kurtarır. Günlük ne çalışacağınıza dair bir program yapmışsanız eğer o günün verimli geçmemesi olanaksızdır.

Deneme Rutini: Haftalık eğer bir deneme rutininiz olursa mesela her haftanın başı pazartesi gibi , hem konulardaki eksiklerinizi görmeye yardımcı olur, hem de zaman yönetimini ele geçirmenize yardımcı olur kısaca önünüzü görmenize yardımcı olacaktır.

Beslenme Rutini: Protein ağırlık beslenmek, vücudumuza sağlıklı yağların girmesi( ceviz,fındık gibi), ev yemekleri bizi zinde tutacak ve zihnimizin güçlü çalışmasına yardımcı olacaktır. Şekerli gıdalar, abur cuburlar bizi hantallaştıracak ve ders çalışma isteğimizi azaltacak gıdalardır.

Uyku Rutini:  Vücudun kendini yenilemesi ve yeni bir güne dinç bir şekilde başlayabilmesi için 6-13 yaş aralığındaki çocuklar için 9 ila 11 saat arası uyku, 4 -17 yaş aralığı için tavsiye edilen uyku süresi ise 8 ila 10 saattir. Ergenlik döneminin sona erip yetişkinlik döneminin başladığı 18 yaşından sonrası için 7-9 saat ideal uyku süresi olarak kabul edilir. Elbette sınav süreçlerinde uykudan ödün verilir. Uykudan alınıp çalışmaya verilir. Fakat uykuyu da bir yerden sonra düzene sokmak gereklidir.

Test Çözme Rutini: Test çözerken hangi teknik ile çözüyorsa gerçek sınavda aynı teknik ile çözülmesi çok önemlidir. Her testte veya sınavda farklı bir teknik kullanılmamalıdır. En iyi verim alınan teknikte sürekliliğinin rutinin sağlanması ve bu rutinin takip edilmesi çok önemlidir.

İvme Kazandırır!

Her gün aynı şeyi tekrar tekrar yapmak ya da yaptığınız şeyin düzenli tekrar ediyor oluşu bir ivme kazandırır ve bu da yaptığınız şeyi takip etmenizi kolaylaştırır. Her gün düzenli olarak küçük de olsa bir şeyler yapmak, uzun vadede size büyük bir ivme kazandırır. Örneğin bir ayda her günde 30 problem soru çözmek, ayda 900 problem sorusu çözmek demektir.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.