TYT Matematik İpuçları Matematik Nasıl Çalışılır? Matematiğe Dair Her şey

 

TYT Matematik İpuçları Matematik Nasıl Çalışılır? PİKARE VİP Eğitim Kurumları rehberlik birimi sizler için cevaplandırıyor.

Matematik dersi geçmişten bu zamana kadar 7 den 70 e çoğu kişinin anlamakta ve sevmekte sorun yaşadığı bir ders ve bilim dalı olmuştur. Sevilmemesinin belli başlı nedenleri vardır. Bunların arasında sözele daha yatkınlık, matematiği günlük hayatta kullanmıyoruz düşüncesi, çabuk sıkılma, geçmişten beri gelen matematik zordur ön yargısı vb..

Matematiğin öğrenilebilir olduğunu kabul etmek ve o ders hakkındaki varsa olumsuz ön yargıları bir kenara bırakmak ilk adım olmalıdır. Kişinin kendisine uygun öğrenme şekillerini ve uygun yöntemleri (bu yöntemlerden aşağıda bahsedeceğiz) kullanarak düzenli çalışması matematiğin eğlenceli yönünü ortaya çıkaracaktır.

Matematik dersindeki konular derste iyi öğrenilmiş olsa bile, düzenli çalışılmazsa çabuk unutulur. Bu derste başarılı olabilmek için ön yargısız, sabırlı, programlı ve disiplinli çalışıyor olmak şarttır.

TYT MATEMATİK İPUÇLARI

Matematikte dört kanat vardır;

-İlk 12 konu

-Problemler

-Son 10 konu

-Geometri

Bize süre kaybettiren 2 kanat vardır; Problemler ve geometri.

İlk olarak ilk 12 konuda ve son 10 konuda sorun yaşadığımız konu var mı ona bakmalıyız. Bunu deneme analizi ile görebiliriz.

Problemler çoğu öğrencinin zorlandığı kanattır. Problemlerde konu eksikliğine bakmak ve her gün en az 30 soru problemlerden çözmeliyiz. Problemlerde bolca soru çözüp bu kısmı halletmek bizi rahatlatacaktır. Seviyenin üzerindeki soruları da çözmeli ve birçok soru çeşidi görmeliyiz. Soruları çözerken zaman tutmalıyız. Mesele geometri kanadına 20 dakika ayırdık ilk başta, bunlar soru çözülerek dahada hızlanıp,yaptığımız süreyi dahada kısaltmalıyız. Zaman yönetimi sınavda başarınız için önemli bir konu.

MATEMATİK NASIL ÇALIŞILIR?

‘’YAPAMAM’’ deme, ön yargılarından kurtul. Dört işlem biliyorsan temelin vardır eğer yoksa bile öğrenirsin.

Matematik öğrenmek istiyorsan asla yılmamalısın, yapamadığın soruların üzerine girmelisin. Asıl öğretecek olan bu yapamadığın sorular..

Nasıl çalışmalıyım?

Konuyu belirle.

Konu çalış.

Test çöz.

Tekrar et.

SIFIRDAN BAŞLAMAK HİÇ SORUN DEĞİL!!!

Temelim yok deme asla, buraya kadar geldiysen mutlaka temelin var.

Bilmediğin konunun üzerine git,

Video izle

Konu çalış tekrarla

Test çöz.

Eksiklerini kağıda yaz

Kolay kaynak ile başla

Haftalık deneme çöz

Vazgeçme!

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.