Power Pages Nedir?

Microsoft, Binlerce Satır Kodla Uğraşmak İstemeyenler İçin Web Sitesi Oluşturma Aracını Duyurdu: Power Pages

Microsoft, Power Pages adı verilen ve iş kullanıcılarını hedefleyen yeni bir basit seviye kodlu internet sitesi oluşturma platformu yayınladı. Aslında daha önce bu platform, Power Apps platformunda kullanıcıların Android, iOS ve Windows üzerinde çalışan mobil uygulamalar oluşturmasını sağlayan bir özellik olarak mevcuttu.

Ancak Microsoft, geliştiricilerin masaüstü ve mobil için internet siteleri tasarlamasını, yönetmesini ve yayınlamasını kolaylaştırmaya yardımcı olmak için Power Pages’i bağımsız bir platform olarak piyasaya sürmeye karar verdi. Peki nedir bu Power Pages? Gelin bir göz atalım.

Power Pages Nedir?Power Pages internet sitesi oluşturucu nedir?

Yeni kendi başına bir platform olan Power Pages, internet sitesi oluşturmanıza yarayan bir dizi yeni özellik ve yardımcı program sunuyor. Yeni tasarlanan platformun bazı özellikleri ve sunduğu araçlar arasında web geliştiricilerinin iş web sitelerini ve site tasarımcılarının kullanması için şablonları ön izleme yapabileceği, tasarlayabileceği ve yayınlayabileceği bir tasarım stüdyosu bulunuyor.

Platformda ayrıca web sitesi tasarımcılarına ve geliştiricilerine iş gereksinimlerini sitelerinde uygulama konusunda yardımcı olmak için Visual Studio, GitHub ve Azure DevOps ile entegre araçları da mevcut. Microsoft, bu platformda kullanıcıların zamanlama, kayıt ve uygulama gönderimini yönetmesine olanak tanıyan demo verileriyle tam özellikli internet siteleri sağlayan bir şablonlar merkezi de sunuyor.

Power Pages nedir?

Microsoft Power Platform’un parçası olan Power Pages, müşterilerin iş verileriyle güvenli bir platformda barındırılan, az kod gerektiren ve şirket dışına yönelik web siteleri oluşturmasına olanak tanır.

Power Pages kimler için uygundur?

Power Pages, kamu ve eğitim sektörleri başta olmak üzere her sektörden büyük kurumlardaki kurumsal kullanıcılara, BT uzmanlarına ve geliştiricilere yöneliktir.

Power Pages hangi bölgelerde kullanılabilir?

Power Pages, önizleme sırasında tüm Microsoft ticari bölgelerinde kullanılabilir.

Power Apps portalları ile Power Pages arasındaki fark nedir?

Power Apps portallarının gelişmiş hali olan Power Pages, az kod gerektiren ve hiç kod gerektirmeyen yeni özellikleriyle popüler ve yaygın olarak kullanılan Power Apps portalları platformunu geliştirir.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.