AYT Türk Dili ve Edebiyatı Konuları Nasıl Çalışılır?

AYT Edebiyat konuları için çalışan öğrenciler ilk olarak kaynaklarını oluşturmaları gerekmektedir. Hangi kaynaktan çalışacağını belirledikten sonra ders çalışma programı ile düzen – disiplin sağlamalıdır. YKS’ye hazırlanan öğrencinin kendini rahat bir ortamda hissetmesi, dikkatini dağıtan unsurlardan arınması gerekir.

Edebiyat Çalışırken Dikkat Edilmesi Gereken 9 Madde Nelerdir?

  1. Detaylı not çıkartınız. Notlarınızı detaylı çıkardığınız zaman not eksiğiniz olmaz, tekrardan kitaplarda eksik konuları arayarak zaman kaybetmezsiniz.
  2. Çıkardığınız notları her gün 2 konuya 2 saat ayırarak tekrar yapınız. 15 günde bir aynı konuları tekrar ediniz böylece konuları unutmamış olursunuz.
  3. Tekrar yaptıktan sonra o konu hakkında en az 100 soru çözünüz. Soru çözerek konuyu pekiştirmiş olursunuz. Bunun için AYT Edebiyat soru bankası kitapları oldukça işinize yarayacaktır.
  4. Yanlış yaptığınız sorulara tekrar bakmalısınız. Yanlış yaptığınız soruları işaretleyerek bir sonraki konu tekrarında çözmelisiniz. Hala yanlış yapıyorsanız konu eksiğiniz vardır. Bu eksiği elinizdeki kaynaklar ile sağlayamıyorsanız özel ders alarak halledebilirsiniz.
  5. AYT Türk Dili ve Edebiyatı çıkmış sorularını kesinlikle çözmelisiniz. ÖSYM soru kalıplarını bilerek sınava girdiğinizde soruları daha rahat çözersiniz.
  6. AYT branş denemeleri çözerek sınav formatını görmelisiniz. Deneme çözerek sınav kitapçığına hakim olur, böylece sınavda kolaylık yaşarsınız.
  7. Zamanı iyi kullanın. Deneme – soru çözerken kesinlikle zamanla yarıştığınızı unutmamalısınız.
  8. Soruları tek bir kaynaktan çözmek yerine birden fazla kaynak kullanarak farklı soru kalıplarını görebilirsiniz.
  9. AYT Edebiyat sınavında çıkacak kitapları okumak sizlere yarar sağlayacaktır.

Edebiyat Çalışırken Yapılan 5 Hata

  1. Kısa notlar çıkarmak. Edebiyat ezberlenmesi gereken, sınavda detaylı soru sorulan bir derstir. Eşit Ağırlık öğrencileri edebiyat çalışırken kısa notlar almaz ise sürekli konu eksiği yaşar, soru çözmede zorlanırsınız.
  2. Aynı kaynaklardan yararlanmak hata yapmanıza sebep olur. AYT çalışırken sadece aynı kaynaklardan yararlanmak yerine farklı kaynaklardan da yararlanmalısınız. Bunun için farklı AYT Edebiyat konu anlatımı kitaplarından yararlanabilirsiniz. Sorusunu çözdüğünüz kaynağın denemesini çözmenize gerek yoktur. Denemeyi farklı kaynaklardan kullanmalısınız.
  3. Eşit Ağırlık öğrencileri çalıştığı konuların sorularını bütün kaynaktan bitirmeye çalışmak yerine her ay farklı kaynaktan soru çözmelidir.
  4. ‘Ben bu konuyu biliyorum tekrar yapmama gerek yok’ demek, yapılan en büyük hatadır. Her tekrarda konuya daha fazla hakim olursunuz, konuyu unutmanız zorlaşır.
  5. Öğrencilerin çoğu, bilmediği halde soruları işaretliyor. Psikolojik olarak az soru işaretlediğini düşünen öğrenci içgüdüsel olarak işaretleme yapıyorlar.
Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.