Mantıklı mı Yasal mı? Fıkrası

Yüzlerce kişinin keyifli vakit geçirdiği En Komik Fıkralar sayfamızda sizlerde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Sizleri bu sayfamızda Mantıklı mı Yasal mı? isimli fıkra ile güldürmeye çalışacağız. 

 

Bir öğrenci, lojistik ve organizasyon dersinin yazılı sınavından kalıyor.

Öğrenci: Siz beni cezalandırıyorsunuz. Bunu hiç anlıyor musunuz?

Profesör: Evet tabi ki. Yoksa nasıl profesör olabilirdim?

Öğrenci: İyi o zaman. Size bir şey sormak istiyorum. Eğer doğru cevabı verirseniz, ben kötü notumu alıyorum ve gidiyorum. Fakat bununla beraber eğer cevabı bilemezseniz bana iyi not vereceksiniz.

Profesör: Anlaşıldı tamam. Sor bakalım.

Öğrenci: Yasal olup mantıklı olmayan nedir? Mantıklı olup yasal olmayan nedir? Ve de ne mantıklı ne de yasal olmayan nedir?

Profesör iyice bir düşündükten sonra hiç bir cevap veremiyor. Ve o öğrenciye iyi not vererek onu geçiriyor. Daha sonra profesör en iyi öğrencisini çağırıyor ve aynı soruları ona soruyor. Öğrenci hemen cevap veriyor:

Siz 68 yaşındasınız ve 41 yaşındaki bir bayanla evlisiniz. Bu yasal ama mantıklı değil. Karınızın 29 yaşında bir dostu var, bu gerçi mantıklı ama yasal değil. Siz, karınızın dostuna iyi bir not veriyor ve onu geçiriyorsunuz oysa ki o sınıfta kalmıştı. Bu ise ne mantıklı ne de yasal.

 

Öğrenme sürecine eğlenmeyi entegre edebilenlerin başarıyı elde etmemesi imkansıza yakın olasılığa sahiptir.

Savaş DAVAZ CEO
Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.