Kaş Silme İşlemi Nedir?
Kaşlar, ifadenin en önemli tamamlayıcısıdır. Asıl olan kaşı almak değil, yüzün yapısına en doğru ifade şeklini oluşturmaktır. Bu nedenle kaş şekillendirmesi önemli bir süreçtir. Seyrek kaşların kalınlaştırılması için kullanılan yöntemlerden biri de, kaş kontürüdür.
Bir çeşit kalıcı makyaj uygulaması olan bu yöntem nihayetinde bir dövme biçimidir. Ancak işinin ehli olmayan kişiler tarafından yanlış cihaz ve yanlış boya kullanılarak yapılan uygulamalar nedeniyle mağdur olan kadınların sayısı da az değil.
Kullanılan malzemenin kötü olması dışında, bazen yapılan kontür yüz şekline uygun olmaz. Aslında bu işlem geri dönüşü olmayan bir işlem değildir. Kaşlara yapılan kontür için kullanılan boya zaten zamanla vücut tarafından dışarı atılır. Ancak durum beklenemeyecek kadar kötüyse kişi hemen yapılan makyajın uzaklaştırılmasını isteyebilir. Bu durumlarda kaşlara yapılan kalıcı makyajın silinmesi için başka bir işlem uygulanır. Bu işlem özel bir solüsyonla yapılır.
Micropigmantasyon (Kalıcı Makyaj) da Hangi Durumlarda Silinme Yollarına Başvurulur;
– Şekli bozuk yapılmış kaşlar, mevcut kıl yerinin üstünde veya altında uygulanmış olanlar.
– Çok kalın yapılmış olanlar,
– Sert kavisler verilmiş olanlar,
– Rengi değişmiş olanlar,(Kızarmış , grileşmiş, yeşermiş, morarmış boyalar)
– Eyeliner işlemi kalın şekilde yapılmış olanlar, boyanın göçü halinde dağılmış olanlar, kuyruk kısımları gereksiz yere uzatılmış olanlar.
– Dudaklarda yapılan en büyük hata, pigment (boya) ile dudağa hacim vermeye çalışılmış olmakla dudağı kalınlaştırmak.
Bu sayılan sebeplerden dolayı kalıcı makyaj mağdurlarının sayısı günden güne arttığından silinme yollarına başvurulmaktadır.