Diş Kökü İltihabı Nasıl Teşhis Edilir?

Apikal periodontitis olarak da bilinen Diş kökü iltihabı , tipik olarak bir diş hekimi veya endodontist tarafından çeşitli tekniklerin kombinasyonu kullanılarak teşhis edilir. Diş kökü iltihabını teşhis etmek için kullanılan yaygın yöntemlerden bazıları şunlardır:

Diş Kökü İltihabı
Diş muayenesi: Diş hekimi veya endodontist kızarıklık, şişme veya hassasiyet gibi iltihap veya enfeksiyon belirtilerini aramak için diş ve diş etlerinizin görsel ve fiziksel muayenesini yapacaktır.

Röntgenler: Röntgenler diş hekiminin veya endodontistin kökü ve çevresindeki kemiği görmesine yardımcı olarak iltihaplanma, enfeksiyon veya çürüme belirtilerini ortaya çıkarabilir. Bazı durumlarda diş hekimi, kök ve çevresindeki yapıların daha ayrıntılı bir görünümünü elde etmek için konik ışınlı bilgisayarlı tomografi (CBCT) taraması gibi bir 3D görüntüleme tekniği de kullanabilir.

Pulpa testi: Diş hekimi iltihabın dişin pulpasıyla (dişin içindeki yumuşak doku) ilgili bir sorundan kaynaklandığından şüphelenirse, dişin sıcak veya soğuk uyaranlara karşı hassasiyetini kontrol etmek için pulpa canlılık testi yapabilir.

Perküsyon ve palpasyon testleri: Bu testler, ağrı veya rahatsızlığa neden olup olmadığını görmek için dişe dokunmayı ve herhangi bir hassasiyet veya şişlik olup olmadığını görmek için etkilenen dişin etrafındaki diş etlerine basınç uygulamayı içerir.

Kan testleri: Bazı durumlarda diş hekimi, yüksek beyaz kan hücresi sayısı gibi enfeksiyon belirtilerini kontrol etmek için kan testleri isteyebilir.

Bu testlerin sonuçlarına göre diş hekimi veya endodontist diş kökü iltihabınız olup olmadığını belirleyebilir ve semptomlarınızı hafifletmeye ve daha fazla komplikasyonu önlemeye yardımcı olacak bir tedavi planı geliştirebilir.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.