Makyaj ile Dövme Kapatma Nedir?

Makyaj ile dövme kapatma, geçici olarak bir dövmeyi örtmek için yapılan bir uygulamadır. Bu işlem, profesyonel bir makyaj sanatçısı veya dövme kapatma uzmanı tarafından yapılabilir. Genellikle özel olarak formüle edilmiş kapatıcı makyaj ürünleri kullanılarak yapılır.

Makyaj ile dövme kapatma işlemi, özellikle belirli bir etkinlik veya özel bir durumda bir dövmeyi örtmek isteyen insanlar için popülerdir. Örneğin, gelinler veya düğüne katılanlar, dövmelerini kapatmak için makyaj uygulamalarını tercih edebilirler.

Bu işlem, aynı zamanda bir dövmeyi kalıcı olarak örtmek istemeyen kişiler için de geçici bir seçenek olabilir. Dövme kapatma makyajı, uygulanması kolaydır ve birkaç saat veya birkaç gün sürebilir, ancak suya dayanıklıdır ve birkaç gün sürebilir.

Ancak, dövme kapatma makyajı bir dövmeyi tamamen örtmez. Yüksek kaliteli ürünler kullanılsa bile, belirli bir süre sonra makyajın rengi solabilir veya çıkabilir. Bu nedenle, dövme kapatma işlemini yapmadan önce, ne kadar süre kalacağı ve hangi şartlara dayanıklı olacağı hakkında uzman tavsiyesi almak önemlidir.

Makyajla Geçici Dövme Kapatma

Dövmeleriniz, bazı iş mülakatlarında sorun olabilir. Özellikle polis alımı sınavları, asker alımı sınavları, hosteslik, pilotluk alımı ve uçuş görevlisi alımlarında böyle bir problem söz konusudur. Fondötenle dövme kapatma geçici sonuç veren ancak etkili bir yöntemdir. Bu uygulamada dövmenin üzeri tamamen kapatılır. Cildiniz, uygulama sonrasında doğal bir görünüme sahip olur. Mülakata girmeyi düşünüyorsanız ve dövmelerinizin görünmesini istemediğiniz bir yere gidiyorsanız makyajla kapatma yöntemini seçebilirsiniz.

Makyajla kapatma yönteminde; dövmelerinizin üzerine fondöten başta olmak üzere çeşitli malzemelerle uygulama yapılır. Bu sayede cildinizin doğal rengini andıran yekpare bir görünüm elde edilir. Dövmeleriniz bu sayede boyutu ve rengi ne olursa olsun tamamen görünmez hâle gelir.

Makyaj ile Dövme Kapatma

Söz konusu Makyaj ile Dövme Kapatma yönteminde genellikle şu malzemeler kullanılır:

  • Renk düzenleyici
  • Fondöten
  • Yeşil düzeltici kremler
  • Sabitleyici sprey ve pudralar

Makyajla dövme kapatma hassas bir iştir. Kullanılan malzemeler dövmelerin formuna ve rengine göre değişiklik gösterir.

Örneğin; soluk dövmelerde düzeltici kullanmak zorunda olmayabilirsiniz. Koyu renkli figürlerde ise bu malzemeye ihtiyacınız olur. Vücudunuzun büyük kısmını kaplayan dövmeler için sıvı fondöten gerekebilir. Bu yöntemi uygulamayı düşünüyorsanız, kullanılan malzemelerin kaliteli olduğundan emin olmanızı tavsiye ederiz. Kalitesiz malzemelerle yapılan makyaj sıvı temasında zarar görebilir.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.