Diş Beyazlatma Tedavisinde Evde Kullanılabilecek Yöntemler Nelerdir?
Uzman Diş Hekimleri sizler için “Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?” sorusunu detaylıca cevaplıyor. Aklınıza gelen diş beyazlatma tedavisi ile alakalı tüm sorularınızın cevaplarına “Diş Beyazlatma Tedavisi” sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Diş Beyazlatma Tedavisinde Evde Kullanılabilecek Yöntemler Nelerdir?
Evde diş beyazlatmak için birçok seçenek vardır, en yaygın olanları şunlardır:
• Şeritleri ve jeller. Fırça veya ince bir şerit ile casino siteleri doğrudan dişlere uygulanan bu peroksit esaslı diş beyazlatma ürünlerinin genellikle 10 ila 14 gün boyunca günde bir veya iki kez uygulanması gerekir. Sonuçlar dört ay veya daha uzun sürer.
• Tepsi bazlı diş beyazlatma sistemleri. Bu seçenekle, ağız koruyucu benzeri bir tepsi peroksit bazlı bir ağartma jeli veya macunu ile doldurulur ve dört haftaya kadar günde bir ila birkaç saat dişlerin üzerine yerleştirilir. Tepsi bazlı diş beyazlatma sistemlerini eczanelerden satın alabilir veya diş hekiminize özel olarak taktırabilirsiniz.
• Diş beyazlatıcı diş macunları. Hafif aşındırıcı oldukları için her diş macunu, dişlerdeki lekelerin çıkarılmasına yardımcı olur. Bununla birlikte, beyazlatıcı diş macunları, bir ağartma maddesi yardımı olmadan dişlerdeki lekeleri temizlemeye yardımcı olan kimyasallar veya cilalama maddeleri de içerir. Diş beyazlatıcı diş macunları nispeten ucuzdur ve dişleri yaklaşık bir gölge kadar parlatır. Bazı beyazlatıcı diş macunları peroksitler içerir, ancak dişlerde beyazlatma yararı sağlayacak kadar uzun süre tutulmazlar.
Sizlere dişleri daha beyaz tutma adına aşağıdaki tavsiyelerimizi de belirtmek isteriz.
İster evde bir diş beyazlatma sistemi kullanıyor olun, ister dişlerinizi bir diş hekimi tarafından beyazlatma sürecine girmiş olun, her gün fırçalayarak, diş ipi kullanarak ve durulayarak sonuçların korunmasına yardımcı olabilirsiniz.
Ayrıca, asidik ve tanen açısından zengin yiyecek ve içeceklerden kaçının, örneğin:
Siyah çaylar kahve
Beyaz ve kırmızı şarap
Spor içecekleri
Gazlı içecekler (koyu ve açık renkli gazlı içecekler)
Meyveler ve diğer koyu renkli yiyecekler
Soslar (soya sosu, domates sosu, köri sosu)