İletişim ile ilgili 5 er tane atasözü özlü söz ve deyim

İletişim ile ilgili Atasözleri ve Anlamları

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır : Güzel konuşmak insanları etkiler, ikna olmayacak insanlar dahi güzel sözler karşısında oldukça yumuşak olurlar.

Önce düşün sonra söyle :Düşünmeden söylenen söz insanları zor durumda bırakabilir.

Bir ağızdan çıkan bin ağza yayılır : Bir konuşulduğu zaman insanlar bin kişiye söyler.

Bıçak yarası geçer dil yarası geçmez : Bıçak yarası can acıtır ancak bir süre sonra kabuk bağlar geçer, dil yarası ise kolay kolay geçmeyen insanı bir kere yaraladıktan sonra unutulmayacak yara açar.

İnsanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa : Yaratıcı insanlara dil vermiş konuşmayı öğretmiş ki insanlar konuşarak anlaşsınlar, hayvanlar ise konuşamadıklarından koklaşarak birbirlerine yaklaşıp anlaşırlar.

İletişim ile ilgili Deyimler ve Anlamları

Haber almak: Birinden bir konu hakkında bilgi almak:

Haber göndermek: Birine herhangi bir şekilde bilgi göndermektir.

Haberin olsun: Bir olay hakkında insanlara nasihat bilgi verme amaçlı kullanılmasıdır.

Haber çıkmamak: Birinden haber beklenmesi ancak haberin gelmemesidir.

Haber patlatmak: Çok önemli bir haberin insanlara ulaştırılarak herkesi şaşırtmaktır.

İletişim ile ilgili Özlü Sözler

Martin Luther King : Etkin iletişimde bulunabilmek için hepinizin dünyayı farklı şekilde algıladığımızın ve bu algılamalarımızı diğerleriyle iletişimimizde rehber olarak kullandığımızın farkına varmalıyız.

Anthony Robbins : Cümleler hafif kalıyor yaşadıklarımın ağırlığı karşısında. İşte bu yüzden susmak; bu aralar en çok kullandığım iletişim şekli.

Uğur Gökbulut : İletişim deniz gibidir. Kişilere göre farklı formüller uygulamak zorundasınız. Bir gün iki metrelik suya dalarsınız, bir gün on beş metreye dek tek nefesle inersiniz.

Ahmet Şerif İzgören : Konuşmak, hele yazmak yalnızca karşımızdakiyle iletişim değildir; sözcüklerin bilincimize ve bilinçaltımıza sürekli gönderdiği uyarılarla akan ve kendimizle, iç dünyamızla kurduğumuz bir iletişimdir aynı zamanda.

Erendiz Atasü : Ürün ve hizmet kalitesinden bahsediyoruz, peki ya ilişkilerimizin kalitesinden, iletişim kalitesinden, birbirimize karşı verdiğimiz sözlerin kalitesinden ne haber

Savaş DAVAZ : Kaliteli iletişim Üslup gerektirir.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.