Fırında Orman Kebabı Tarifi
Orman Kebabı Tarifi, Orman Kebabı Nasıl Yapılır, Orman Kebabı Tarifi Püf Noktaları Nelerdir, Yanına Ne Gider? merak ediyorsanız hadi gelin tarifimizin detaylarına bakalım.
Fırında Orman Kebabı, lezzetli ve besleyici bir yemektir. Aşağıdaki tarif, yaklaşık 4-6 porsiyon için uygundur.
Fırında Orman Kebabı Tarifi Malzemeleri:
- 500 gram kuşbaşı et (dana, kuzu veya hindi gibi)
- 2 adet büyük soğan, dilimlenmiş
- 2 adet havuç, dilimlenmiş
- 1 adet kırmızı biber, dilimlenmiş
- 1 adet sarı biber, dilimlenmiş
- 1 adet yeşil biber, dilimlenmiş
- 2 diş sarımsak, ince doğranmış
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet patates, dilimlenmiş
Fırında Orman Kebabı Tarifi Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Bir tava veya tencereye zeytinyağı ekleyin ve ısınması için ısıtın.
- Soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
- Kuşbaşı etleri ekleyin ve kahverengileşene kadar pişirin.
- Dilimlenmiş havuçları, kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ve sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika pişirin.
- Domates salçası, biber salçası, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin.
- Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
- Bir fırın kabına etli karışımı dökün ve üzerine patates dilimleri yerleştirin.
- Fırında 45-50 dakika kadar pişirin veya patatesler kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!