Milföy Mantısı Tarifi

Milföy mantısı tarifiMilföy Mantısı Tarifi Malzemeleri:

  • 1 paket milföy hamuru
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 yumurta

Milföy Mantısı Tarifi Yapılışı:

  1. Kıymayı bir kaseye alın. Kuru soğanı ince ince doğrayıp kıymaya ilave edin.
  2. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Soğanlı kıymayı tavaya alıp kavurun.
  3. Kıyma kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın.
  4. Milföy hamurunu rulo halinde açın ve 6-7 cm uzunluğunda kesin.
  5. Hamur parçalarının her birine kıymalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
  6. Milföylerin üzerine çırpılmış yumurta sürün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler kızarana kadar pişirin.
  8. Sıcak servis yapın.

Milföy mantısı tarifinin püf noktaları nedir?

Milföylerin tamamen erimesini beklememelisiniz. Buzu çok fazla eridiğinde kesmeniz zorlaşacaktır. O yüzden hafif buzluyken kesmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Tepsiye yağlı kağıt sermek içinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Milföy mantının üzerine yapacağınız yoğurtlu sos çok yakışacaktır. Ancak onun yerine domatesli sos da yapabilirsiniz. Dilerseniz bu tarifte yer alan mantı sosunu deneyebilirsiniz.

Bir Cevap Bırakın

E-mail adresiniz yayınlanmamaktadır.